Kompleksowe wdrożenie standardów serwisu w restauracji
Kompleksowe wdrożenie standardów serwisu w restauracji
Obsługa gości hoteli i restauracji to przede wszystkim umiejętność prawidłowej komunikacji klienta z personelem, stosowania na co dzień zasady życzliwości i bycie pomocnym. W serwis HoReCa wpisana jest też standaryzacja usług. Dzięki temu szkoleniu skierowanemu przede wszystkim do pracowników, ale także liderów, cały Twój zespół będzie rozumiał na czym polegają standardy w branży HoReCa i każdy pracownik będzie potrafił zachować się w sytuacjach problematycznych.
Po szkoleniu uczestnicy posiadać będą WIEDZĘ w zakresie:
Stosowania odpowiednich standardów operacyjnych
Gościnności oraz jak powinna się przejawiać w pracy
Schematu profesjonalnej rozmowy z gośćmi
Psychologii gości odwiedzających lokal gastronomiczny
Sposobów rozpoznania potrzeb gości
Technik wpływania na decyzje zamawiających
Po zakończeniu szkolenia uczestnicy będą POTRAFIĆ:
stworzyć profesjonalne standardy obsługi gościa
odpowiednio komunikować się z gośćmi lokalu gastronomicznego
podnosić wartość „średniego czeku”
odpowiednio prezentować ofertę lokalu
Szkolenie ma na celu zbudować POSTAWĘ uczestników polegającą na:
budowaniu zaufania wśród gości
chęci poszerzania wiedzy i umiejętności w zakresie rozwoju lokalu gastronomicznego
Zakres tematyczny szkolenia „Kompleksowe wdrożenie standardów serwisu w restauracji”
Dzień pierwszy
MODUŁ I. Czym jest gościnność i jak powinna przejawiać się w pracy?
Przywitanie i pożegnanie gości
Odbieranie telefonu restauracji
Dostosowywanie języka i tonu
Co mówimy a czego nie?
MODUŁ II. Profesjonalny serwis
Prawidłowe kroki serwisowe
Personalizacja serwisu
Kreowanie doświadczenia
Zastawianie stołów w restauracji i barze
MODUŁ III. Obsługa gościa
Jak odczytywać potrzeby gościa restauracji / lokalu gastronomicznego zanim zapyta?
Zwiększanie sprzedaży poprzez sugerowanie
Grooming Standards
Dzień drugi
MODUŁ I. Podsumowanie dnia pierwszego
Wskazanie mocnych i słabych stron
Co zmienić i dlaczego?
MODUŁ II. Złote zasady obsługi gościa
Jak i gdzie komunikować się z gośćmi?
Jak radzić sobie w trudnych sytuacjach?
Przyjmowanie skarg
MODUŁ III. Ćwiczenia
Tworzenie i korzystanie ze standardów operacyjnych
Uzupełnienie potrzeb szkolonej grupy
Ta witryna używa pliki cookies – zarówno własne, jak też korzysta z plików cookies stron trzecich.